WEDSTRIJD

Met piepende banden over de finishlijn

 BFGoodrich® is altijd nauw betrokken geweest bij het autoracen. Al meer dan een eeuw hebben wij met de kwaliteit en veelzijdigheid van onze banden grip op de racecircuits en woestijnen in de wereld.

bfgoodrich truck tyres competition circuit
truckracing; truck-challenge; racebanden
BFGoodrich
BFGoodrich® banden racen naar de finish.

Toen de autosport nog in de kinderschoenen stond, verbijsterden wij de menigten al door tweemaal achter elkaar de nu legendarische Indianapolis 500 mile race te winnen, in 1914 en 1915.
Vanaf dat moment waren we niet meer te stoppen! De overwinningen bleven binnenrollen bij allerlei soorten races. 1994 vormde absoluut een hoogtepunt toen Nieuw-Zeelander Rod Millen 's werelds beroemdste en zwaarste bergrace op Pikes Peak won, met een Toyota Celica.

Rally's zijn ons ook zeker niet vreemd en hebben hun blijvende sporen achtergelaten. Al in 1972 wonnen we de Baja 1000, al snel gevolgd door trofeeën op de SCORE Baja 500 in 1983 en 1988, met Corky en Scott McMillin als coureurs. Onze eerste Rally Raid World Cup succes behaalden we in 1999. Tussen 1986 en 2007 zorgden onze racebanden voor maar liefst 21 opeenvolgende overwinningen tijdens de Baja 1000 en werden zij de referentie in de wereld van de Amerikaanse off-road competitie!

Vidéo Competition

Onze banden en hun teams grepen vervolgens de kampioenstitels bij de FIA Cross Country Rally World Cup, en die van de Australasian Safari in 2011 en 2012. Onze eerste Dakar-overwinning was met Jean-Louis Schlesser in 1999. Sindsdien hebben we vele malen Afrika doorkruist en ondanks het slechte weer en de zware rijomstandigheden, behaalden we in 2017 onze 13de overwinning met het Peugeot-team.                                                                                      Onze banden streden van 2006 tot 2010 mee in het Rally  Wereldkampioenschap en bewezen zichzelf door alle rijders-titels en alle constructeurs-titels te winnen. We stonden op het podium met de Citroën- en Ford-teams en met Sebastien Loeb, die vijf maal achter elkaar eerste werd.

Video Historique Competition

Als onderdeel van de Intercontinental Rally Challenge in 2007 sleepten we  dat eerste jaar de overwinning in de wacht met Peugeot.
Onze meest recente overwinning was, voor het tweede jaar op rij, met Cyril Despres en Peugeot tijdens de Silk Way rally in juli 2017. Deze truckrace tussen Moskou en Xi'an was enorm spannend, doordat de teams elkaar regelmatig van hun positie verdrongen tijdens tal van gebeurtenissen gedurende deze race over 9.000 km in 15 dagen.