GESCHIEDENIS

Baanbrekend op weg naar grote prestaties
 

Vanaf het moment dat ons eerste band van de werkbank rolde, hebben we steeds de prestatiegrenzen van onze banden weten te verleggen.

In 1870 begon visionair en selfmade ondernemer Benjamin Franklin Goodrich zijn allereerste bandenfabriek in Akron, Ohio, Noord-Amerika. Ook toen al hadden de prestaties van de banden prioriteit. Zijn zoon Charles Cross Goodrich lanceerde later het eerste onderzoekscentrum van het bedrijf in de Verenigde Staten.

Al in 1903 onderscheidde BFGoodrich® zich van de concurrentie door de voorkeursband te worden voor de Ford Model A, de eerste auto die van de oostkust naar westkust van Noord-Amerika reed.

En natuurlijk waren we ook geïnteresseerd in de opkomende luchtvaartindustrie. Tijdens de internationale luchtvaartrace in Reims, Frankrijk, vestigde BFGoodrich® in 1909 het snelheidsrecord van 75 km/h, met een vliegtuig van de Curtiss Aeroplane Corporation. Slechts een paar jaar later kregen we onze legendarische status, dankzij de allereerste trans-Atlantische vlucht in 1927 waarbij Charles Lindberghs ‘Spirit of Saint Louis’  voorzien was van BFGoodrich®-banden. En in 1977 gingen onze banden de ruimte in met de space shuttle Columbia.
Wij bij BFGoodrich®  blijven onophoudelijk nieuwe ideeën en mogelijkheden bedenken, stellen onszelf voortdurend nieuwe uitdagingen en zorgen onderweg voor talloze primeurs en belangrijke mijlpalen op het gebied van banden.

bfgoodrich truck tyres history heritage planeincolours
Geschiedenis van de truck; bf goodrich truck; vliegtuigrace
BFGoodrich
Veilig onderweg op robuuste BFGoodrich®banden is het beste gevoel.
bfgoodrich truck tyres history heritage shop
Ford model A; eerste Amerikaanse oversteek; stadsvervoer
BFGoodrich
BFGoodrich® banden bieden het meeste waar voor hun geld bij bulktransport.

BF Goodrich VideoExterne VDEF 171017